O udruzi
Postanite donator naših projekata i akcijaO udruzi
Članstvo Udruge SRMA
Tijela upravljanja i zaposlenici
Gdje smo
Izvješće o radu Udruge Srma za 2021.g.Izvješće o radu za 2020. godinuIzvješće o radu za 2019.g. 2Izvješće o radu za 2019.g. 1Izvješće o radu za 2018.g. - 2. dioIzvješće o radu za 2018.g. - 1. dioIzvješće o radu Udruge Srma za 2017.g.Izvješće o radu Udruge Srma za 2016.g.Izvješće o radu Udruge Srma za 2015.g.Godišnje izviješće za 2014. godinuGodišnje izviješće za 2013. godinuGodišnje izviješće za 2012. godinuGodišnje izviješće za 2011. godinuGodišnje izviješće za 2006. godinuGodišnje izviješće za 2007. godinuGodišnje izviješće za 2008. godinuGodišnje izviješće za 2009. godinuGodišnje izviješće za 2010. godinu
LVC SINJKontakti
Statut Udruge Srma 2015.
Plan i programa rada 2023.Program, financijski i operativni plan za 2022. godinu

O udruzi

Postanite donator naših projekata i akcija

Udruga Srma

Brnaška 44

21230 Sinj

OIB: 76290518371

OTP banka IBAN: HR6424070001100627928

Hvala!

opširnije ...

Puni naziv

Udruga za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma

Srkaćeni naziv - Udruga Srma

SRMA je orijentalizam i označava srebrn ili zlatan konac za vezenje na narodnim nošnjama, odnosno zlatni i srebrni vez

Ciljevi osnivanja Udruge SRMA su razvoj civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja - promicanje, razvoj i unaprjeđenje civilnog društva i kvalitete života u lokalnim zajednicama kroz razvoj civilnog društva, jačanje socijalne kohezije, cjeloživotno volontiranje i neformalno obrazovanje, aktivno uključivanje građana u kreiranje društva po mjeri građana te pružanje usluga od interesa za opće dobro.

Svrha osnivanja Udruge je razvijeno i osnaženo civilno društvo, aktivni i uključeni građani, bolja kvaliteta življenja građana, poboljšano zdravlje i zaštićene i potpomognute ranjive skupine.

Misija Udruge SRMA je izgradnja socijalno osjetljive lokalne zajednice u skladu s potrebama svakog njenog člana, zajednice čiji građani aktivno sudjeluju u oblikovanju života i zajedno s relevantnim čimbenicima rješavaju probleme po načelima solidarnosti, humanitarnosti, tolerancije i demokratskog dijaloga.

Kratka povijest Udruge SRMA

Udruga Srma je od osnutka 2005.g. realizirala 100njak projekata i akcija, u čiju je svrhu provela, između ostaloga, preko 350 radionica za djecu, djecu i mlade s teškoćama i odrasle, javnih akcija i javnih tribina / predavanja, te ugradila stotine sati volonterskog rada. Na realizaciji programa radi 100njak članova i volontera godišnje. Srma provodi većinu svojih aktivnosti na području Grada Sinja i Cetinske krajine, a neke projekte je realizirala u partnerstvu na području Županije splitsko-dalmatinske, Dalmacije – 4 županije od Zadra do Dubrovnika, te na nacionalnoj razini.

Radom udruge Srma obuhvaćeno je oko 15000 korisnika, od čega oko 5000 izravnih korisnika, te više od deset tisuća sugrađana indirektno putem javnih akcija i javnih objava na web stranici i Facebook profilu Udruge Srma, te kroz nastupe i objave u programu lokalnog Hit radija, te objave na lokalnim info portalima. Među korisnicima su bili: socijalno ugrožene osobe, umirovljenici s niskim primanjima, nezaposlene osobe, obitelji s više djece, učenici OŠ i SŠ, djeca i mladi s posebnim potrebama u sinjskom područnom odjeljenju Centra Juraj Bonači, štićenici Zavoda za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici, žene oboljele i liječene na dojci, volonteri, građani, udruge, institucije, povratnici – pripadnici srpske nacionalne manjine i socijalno ugroženo stanovništvo.

Rad Udruge Srma za opću korist prepoznao je i Grad Sinj. Od listopada 2006.g. Srma koristi uredski prostor u vlasništvu Grada Sinja, a od 2007.g. Srma je i korisnik proračunskih sredstava Grada Sinja. Udrugu je do sada pomoglo stotinjak donatora i sponzora, od kojih ¼ višekratno, te više od 500 građana u javnim akcijama. Među najvažnijim donatorima Srme su Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Delegacija Europske unije u RH, OESS Misija u Hrvatskoj, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Sinj, Županija splitsko-dalmatinska, privatni poduzetnici i obrtnici, kao i brojni građani Grada Sinja i okolice. Od 2009.-2011. Srma je koristila trogodišnju institucionalnu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Srma je član Lokalne akcijske grupe LAG Cetinska krajina čiji rad podržava korporativnim volontrianjem.

Vidljivost Udruge trajno je osigurana pokretanjem web stranice na www.udruga-srma.hr stranice na kojoj se objavljuju novosti i detaljne informacije o aktivnostima i donatorima, te fotografije aktivnosti, a javnost se informira i putem Facebook profilaUdruga Srma i Lokalni volonterski centar Sinj. Rad Udruge Srma se tijekom godine u medijima i na Internet portalima prati kroz objavu vijesti, najava i izravne razgovore u programu, a prosječno godišnje Srma ima preko 120 medijskih objava, najviše u programu lokalnog Hit radija, programu regionalnog HRT Radio Splita, na lokalnim internet portalima (najviše Ferata) i u drugim medijima.

opširnije ...

Udruga Srma je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Središnji državni ured za demografiju i mlade

Ministarstvo pravosuđa i uprave